64 40 00 46

Keglesnitsoperation (konisation)

Der er ingen forberedelse. Du kan eventuelt tage 2 Panodil tabletter ½ - 1 time inden indgrebet.

Indgrebet foregår via skeden. Der lægges lokalbedøvelse i livmoderhalsen. Med en elektrisk slynge udskæres et kegleformet stykke af livmoderhalsen og eventuel blødning standses. Indgrebet tager 10-15 minutter.

Efter indgrebet skal du vente 15- 20 min. i venteværelset. Dette for at sikre, at blødningen er normal, inden du går hjem.

Der kan forekomme lette smerter i underlivet, som kan behandles med smertestillende håndkøbsmedicin, f.eks. Panodil eller Ipren. Det vævsstykke som er blevet fjernet, bliver sendt til mikroskopisk undersøgelse. Du vil få telefonisk svar via Email i løbet af 14 dage.

Det er normalt at bløde lidt fra skeden i op til 14 dage efter indgrebet. Hvis blødningen tiltager (mere end normal menstruationsstyrke) eller det bløder med store klumper, skal du kontakte klinikken. Udenfor klinikkens åbningstid skal du henvende dig til vagtlægen.

7-10 dage efter indgrebet kan der komme en ny blødning. Dette skyldes, at sårskorperne løsnes.

Ethvert indgreb i skeden indebærer en vis risiko for infektion. For at mindske denne risiko, tilråder vi at undlade følgende:

  • samleje
  • karbad
  • svømning
  • brug af tampon

indtil blødningen er ophørt (ca. 14 dage)

For at undgå tiltagende blødning bør du undlade tunge løft og sport indtil blødningen er ophørt. Arbejde kan genoptages efter 2-3 dage.

Tid til kontrol aftales, når du får svar på den mikroskopiske undersøgelse.

PS: Da vi anvender strøm, sættes en selvklæbende elektrode på dit venstre lår. Derfor beder vi dig om ikke at smøre venstre lår ind i creme.